Flag_of_the_United_Kingdom.svg.png  Flag_of_Spain.svg.png

Voedselproject

Door extreme armoede wonen gezinnen in sloppen of leven op straat. Veel moeders van jonge kinderen staan er alleen voor en overleven door te bedelen. Tot iets anders voelen ze zich vaak niet in staat, aangezien ze nooit een opleiding gevolgd hebben. Bij HOME worden deze moeders en hun zuigelingen of dreumesen tot 2 jaar gedurende een periode van 3 maanden elke ochtend of middag welkom geheten. Bij HOME zijn voldoende faciliteiten aanwezig, zodat de moeders gezamenlijk een maaltijd voor hun kinderen en zichzelf kunnen vervaardigen. Naast voeding ontvangen deze moeders basale educatie op het gebied van hygiëne en voeding, bijvoorbeeld; ‘Hoe houd ik mijn borstvoeding op peil?’ Tevens staan ontmoeting en spel centraal en krijgen de moeders de gelegenheid een netwerk op te bouwen. Wanneer nodig worden deze moeders begeleid in het ontvangen van medische zorg voor henzelf of hun kind.

Op dit moment worden dagelijks 30 moeders en hun kinderen opgevangen.

Zo hoopt HOME bij te kunnen dragen in de strijd tegen zuigelingensterfte, ook worden op deze manier handicaps bij kinderen voorkomen.

Moeder_17-Kind_2.jpgHierbij een foto van het moeder en kind programma van HOME van afgelopen week. Jonge moeders met hun "vaak" ondervoede kinderen komen naar HOME om hier een maaltijd te bereiden voor hun kids. Deze kids zijn dan al twee jaar, maar zien er uit als een baby van 4-5 maanden. Het is goed dat de moeders de beschikking hebben over groente en kookgelegenheid om een maaltijd voor hun kids en zichzelf te bereiden. Gebrek aan goede voeding bij deze kleintjes is het begin van een achterstand in hun ontwikkeling. Om deze achterstand te voorkomen is dit programma er. De moeder op de foto is 17 en haar zoontje 2 jaar.