Flag_of_the_United_Kingdom.svg.png  Flag_of_Spain.svg.png

Wie zijn wij

We zijn een jonge, kleine stichting met een grote visie.

Stichting Hands4HOME wil vanuit christelijk perspectief hulp bieden aan kansarme kinderen en families in Ethiopië. Wij streven naar een hoopvolle toekomst door middel van o.a. onderwijs.

Samen met lokale en/of interlokale non-profit organisaties wil Stichting Hands4HOME een solide en betrouwbare partner zijn tussen kansarme kinderen in Ethiopie en onze donateurs in Nederland. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen ethnische achtergrond, religie, geslacht of politieke voorkeur.

Wij geloven dat met vele kleine beetjes een groot doel bereikt kan worden.

Wij geloven dat ieder mens uniek is en dat mensen aan elkaar zijn gegeven. Laten we samen bouwen aan een betere toekomst! Voor onszelf, onze kinderen en de komende generatie wereldwijd.

 

“Education is the most powerful weapon wich you can use to change the world”

Nelson Mandela

Ons logo

Handenful17_1.png

De naam van de stichting Hands4HOME is ontstaan uit het samenvoegen van twee namen. 'HOME' staat voor House Of Mercy Ethiopia. 'Hands' staat voor de vele helpende handen die dit werk in Ethiopië mogelijk maken.

Het logo weerspiegelt de identiteit van de stichting. Met dit logo willen we in één oogopslag hoop, verbondenheid en eenheid communiceren. Vele handen kunnen een huis bouwen, met één paar handen is dit onmogelijk. Mensen hebben elkaar hierin nodig. Tevens symboliseren deze handen de handen van God. God die dit werk draagt, omarmt en zegent.

De kleuren groen en blauw maken onderdeel uit van de Ethiopische vlag en symboliseren ook de veelkleurigheid van de handen. Blank, bruin, geel, groen of blauw, alle handen tellen mee en hierin willen we geen onderscheid maken tussen ras, religie of herkomst. De kleur groen staat voor hoop en de kleur blauw symboliseert eenheid en gelijkheid.