Flag_of_the_United_Kingdom.svg.png  Flag_of_Spain.svg.png

Bij het project HOME zijn de volgende programma’s actief:

  • Voedselproject voor moeders en hun ondervoede jonge kinderen. Er wordt gefaciliteerd in: basale educatie aan moeders, kookgelegenheid en voedsel, ondersteuning op medisch gebied. Voor meer informatie klik hier.
  • Dagelijkse opvang van verstandelijk en lichamelijk beperkte kinderen tot 18 jaar. Er wordt gefaciliteerd in: educatie, (para)medische zorg, gezinsbegeleiding. Voor meer informatie klik hier.
  • Naschools educatieproject voor kansarme kinderen. Er wordt gefaciliteerd in: naschoolse educatie, tegemoetkoming onkosten reguliere scholing, studie- en gezinsbegeleiding. Voor meer informatie klik hier.

Bij de programma’s wordt er zoveel mogelijk met lokale bevolking gewerkt. Deze bevolking wordt gecoacht en geschoold.

Met hulp van donateurs hopen we de programma’s in de toekomst uit te kunnen breiden.

Moeder en Kind

Moeder en Kind
Deze moeder loopt iedere dag 1,5 uur heen naar het project HOME en 1,5 uur terug naar haar huisje bovenop de berg. Daarbij draagt ze haar tweeling (1 voor en 1 achter). Ze is blij met het voedselprogramma bij HOME, nu kan ze minimaal 1x per dag haar kinderen een voedselrijke maaltijd aanbieden. Inmiddels is ze begonnen met het maken van grasmandjes. Het vervaardigen van deze mandjes kan ze thuis doen en dit is nu haar bron van inkomsten. Per mandje krijgt ze uitbetaalt bij HOME. 

Kinderen met beperking

Kinderen met een beperking

Meron is een slimme meid, maar omdat ze spastisch is en moeilijk loopt en praat, kan ze niet terecht op een reguliere school. Door een bijzondere gift konden we in Nederland een speciaal aangepast toetsenbord met extra grote lettertoetsen aanschaffen. In 2016 is dit toetsenbord in Ethiopie gearriveerd en heeft Meron voor het eerst zelf achter haar nieuwe toetsenbord kunnen werken. Nu kan Meron haar eigen schoolwerk op de computer maken en verder aan haar toekomst bouwen. Meron is heel dankbaar en blij. Een kleine bijdrage is van grote betekenis!

Naschoolse Activiteiten

Naschoolse Activiteiten

Op 3 december, was het International Day of People with Disability. Ook in 2016 hebben we dat wederom gevierd bij HOME en onder de aandacht gebracht van de lokale bevolking alhier in Ethiopie. Om de kinderen op het project te vermaken is er (dankzij een mooie gift uit Engeland) een bijzonder houten speeltoestel geplaatst. Het toestel werd in de ochtend van 3 december 2016 officieel geopend en ingewijd, hierna trokken de kids de straat op om te demonstreren en aandacht te vragen voor hun situatie met een spandoek voorzien van de tekst ‘We are disabled but not unable’. In de middag tijd voor spelletjes en afsluiting kreeg elk kind een klein geschenk.