Flag_of_the_United_Kingdom.svg.png  Flag_of_Spain.svg.png

Verstandelijk en lichamelijk beperkte kinderen

In Ethiopië bestaat nog steeds een schaamtecultuur. Zo schamen Ethiopiërs zich als ze ouder worden van een auditief, lichamelijk, visueel of verstandelijk beperkt kind. Deze kinderen worden voor de buitenwereld verstopt en in een verborgen hoekje aan hun lot overgelaten.

HOME zet zich in voor deze kinderen en hun gezinnen. Immers, iedereen is van waarde! Met behulp van een maatschappelijk werker vanuit de Ethiopische overheid worden deze kinderen en hun gezinnen opgespoord en vinden ze een plek in HOME. Bij HOME worden dagelijks 40 beperkte kinderen opgevangen. Deze kinderen ontvangen liefde, onderwijs, (para)medische zorg en ontwikkelen zich zeer voorspoedig. Ook de huisgezinnen van deze kinderen worden begeleid. De medewerkers van HOME bezoeken regelmatig deze gezinnen thuis. Binnen dit programma wordt lokale bevolking opgeleid om met deze kinderen te kunnen werken.

Dagbesteding_FB.jpgGehandicapte kinderen zijn gedeeltelijk een verborgen probleem in de samenleving van Ethiopië. Vaak worden kinderen met een handicap in een verborgen hoekje aan hun lot overgelaten, weggestopt of laat men hen zelfs verwijderen. Samen met een maatschappelijk werker van de Ethiopische overheid worden deze kinderen opgespoord en vinden ze hun plek in HOME. Momenteel is er opvang en dagbesteding voor ca. 40 kinderen met een handicap in de leeftijd van 4 tot 16 jaar. Er wordt niet alleen scholing gegeven maar ook ergotherapie, fysiotherapie en spraak therapie op niveau van de kinderen.