Flag_of_the_United_Kingdom.svg.png  Flag_of_Spain.svg.png

Onze doelen

Stichting Hands4HOME wil kinderen en hun families in Ethiopië helpen en steunt daartoe een project voor een van de armste bevolkingsgroepen. Het gaat om rechtstreekse en kleinschalige hulp geïnitieerd door het bestuur van de stichting Hands4HOME in samenwerking met een Duitse stichting (Äthiopienhilfe), uitgevoerd door lokale mensen, onder begeleiding van Sander en Esther Maarseveen namens de stichting Hands4HOME in Ethiopië op locatie.

Stichting Hands4HOME richt zich met haar hulpprogramma op de volgende terreinen:

  • Opvang kinderen met een beperking
  • Opvang straatkinderen
  • Onderwijs
  • Zorg voor moeder en kind

De programma’s zijn gericht op onderwijs (het volgen van onderwijs als een belangrijke stap naar een betere toekomst) en gezondheid (het opzetten en ondersteunen van activiteiten en projecten ter bevordering van de algemene gezondheid en ter preventie van ziekten door het geven van voorlichting). Niet alleen het kind zelf, maar ook hun (eventuele) families zijn erbij gebaat.

Beleidsplan

Stichting Hands4HOME wil ook de komende 3 jaar (2020-2022) blijven (mee)werken aan veranderingen in ontwikkelingslanden. Levens veranderen, jongeren weer hoop voor de toekomst bieden. Graag lopen we 'een stukje met hen mee' zodat ze daarna op eigen kracht verder kunnen. Dit doen we door projecten concreet te ondersteunen. De projecten worden uitgevoerd door onze mensen in ontwikkelingsgebieden waarbij we uitgaan van inzet van juist ook de lokale bevolking. Dit motiveert en stimuleert mensen om zichzelf verder te ontwikkelen. We volgen (en waar mogelijk steunen) de gerealiseerde projecten meerdere jaren.

In onderstaande beleidsplan leest u alles over de missie, visie en doelen van Hands4HOME voor de periode 2020-2022: