Flag_of_the_United_Kingdom.svg.png  Flag_of_Spain.svg.png

admin

november 25, 2013

Update Etagen en Abebe

Etagen_en_Adebe-2.jpgHier is een korte update van het verhaal Etagen 

Sinds haar ontslag uit het ziekenhuis, verblijft Etagen bij haar grootouders om te herstellen. Vanuit het ziekenhuis is Etagen door HOME met de auto naar huis gebracht. Tenminste, tot daar waar de auto het huis kon bereiken. Etagens grootouders wonen boven op de berg, dus het laatste gedeelte moest worden gelopen.

Vandaag, ruim een week na de operatie, is Etagen door medewerkers van HOME bezocht. De hut van haar grootouders is niet veel beter dan haar eigen hut; donker, vuil en warm onder het plastic plafond. Een kleine ruimte van 2 bij 2 meter die momenteel gedeeld wordt door drie volwassenen, drie kinderen én een aantal kippen dat voortdurend in het rond loopt. Bovenop een stapel koffers ligt Etagen, dit is haar bed. Deze omstandigheden zijn niet bevorderlijk voor genezing.
Haar oudste zoon voelt zich erg verantwoordelijk voor zijn moeder. Hij huilt dagelijks en kan zich moeilijk concentreren op zijn schoolwerk. ’s Nacht slapen de kinderen slecht, ze zijn bang voor de hyena’s die rondom de lemen hut lopen.
Etagen was erg angstig voor de ingreep die onlangs heeft plaatsgevonden en ziet ook nog steeds heel erg op tegen de operatie die over een aantal weken zal plaatsvinden. Ze maakt zich voortdurend zorgen om haar kinderen. Wie zal de zorg voor hen op zich nemen als ze zal sterven?

Etagen heeft veel pijn, haar hele hoofd doet zeer. Binnenkort wordt ze in het ziekenhuis verwacht voor controle. De genezing verloopt niet geheel zonder complicaties. Etagen kan al twee dagen haar mond bijna niet openen om te eten. We blijven bidden voor een spoedig herstel.