Flag_of_the_United_Kingdom.svg.png  Flag_of_Spain.svg.png

admin

mei 1, 2015

Samenwerking Roseland Child Development Organisation

   IMG-20150605-WA0003_resized.jpg   IMG-20150605-WA0006_resized.jpg   IMG-20150605-WA0004_resized.jpg   IMG-20150605-WA0007_resized.jpg

Terwijl we onderzochten of de stichting Hands4HOME zich in Ethiopië als organisatie mag registreren (om zelfstandig te opereren en nieuwe projecten te starten), zijn we erachter gekomen dat dit via een langdurig proces mogelijk is, maar niet wenselijk. Tenzij we een grote 'zak met geld' meebrengen! Wonderlijk genoeg ging er tijdens dit proces weer een nieuwe deur open. Tirsit, een Ethiopische dame, directeur van de Ethiopische organisatie Rose Land Child-Development Organization (RLCDO) benaderde ons met de vraag of wij het zagen zitten een partnerschap met haar aan te gaan om samen een nieuw project te starten.

Tirsit kennen we al een tijdje. Zo hebben we haar drie jaar geleden in Nederland leren kennen toen zij haar organisatie en het werk wat zij doet bij Stichting Dorcas presenteerde. In Ethiopië bezoeken we dezelfde kerk, zijn we als families bevriend, komen we gedurende het gehele afgelopen jaar op regelmatige basis bij elkaar om voor (de mensen en kinderen in) onze projecten te bidden, aangezien we allemaal met kwetsbare, kansarme doelgroepen werken. Echter, aan de mogelijkheid om samen te werken hadden we helemaal niet gedacht! Wat een leiding van de Here God, zo ervaren we het wel tenminste! Wij hebben Ethiopiërs nodig die hier 'de weg' weten en Tirsit heeft onze kennis en ervaring (en soms onze witte kleurtje) nodig bij een nieuw te starten project.

Tijdens het bezoek van Jan Paul aan Ethiopië is gedurende een officieel moment, mét een getuige van beide besturen het Memorandum Of Understanding (een intentieverklaring tot samenwerking) ondertekend. En dat was reden tot feest!