holland.jpg  spaans.jpg

admin

december 19, 2013

Hands4HOME op Kerstmarkt

Kerstmarkt.jpgLustrum Kerstmarkt basisschool Het SchatRijk

ZAANDIJK - Basisschool Evangelische basisschool Het SchatRijk organiseert vrijdag 20 december de gratis toegankelijke Lustrum Kerstmarkt. De school doet dit dan voor de vijfde keer. 

Op de Kerstmarkt kunnen bezoekers tegen een kleine vergoeding genieten van de vele lekkernijen in het restaurant. Tegelijkertijd vindt een een kerstshow plaats met bijdragen van de kinderen van Het SchatRijk. Er zijn verschillende verkoopkramen waar bezoekers kerststukjes en andere door leerlingen gemaakte kerstspullen kunnen kopen.
De tombola is rijk voorzien van prijzen, die ter beschikking zijn gesteld door de middenstand en ouders. Voor een klein bedrag maakt iedereen kans op een prijs. De opbrengst van de kerstmarkt gaat geheel naar twee goede doelen die het SchatRijk steunt: 

  • Oud-SchatRijk leerkracht Ilja Witte werkt al enkele jaren in Roemenië met zwerfkinderen. Zij biedt de kinderen kleding, voeding, onderwijs en ondersteunt de ouders bij de opvoeding. 
  • Verder emigreert leerkracht Esther Maarseveen over enkele maanden met haar man en kinderen naar Ethiopië om daar onderwijs- en opvoedingsondersteuning te bieden aan gezinnen in de arme wijken van de hoofdstad Addis Ababa.

De Lustrum Kerstmarkt is vrijdag 20 december en vindt plaats tussen 16.30 en 20.00 uur. Basisschool Het SchatRijk bevindt zich op Rooswijkplein 10 in Zaandijk.